Zalen

Herfst 2018-lente 2019: verbouwing zalen CultuurHoek

De verbouwing van de zalen is in volle gang. De vrijwilligers en kunstenaars voeren dit vrijwel geheel zelfstandig uit, onder leiding van de bouwcommissie. 

Kleine zaal

De kleine zaal (ca 55 m2) is (oktober 2018) bijna af en kan al in de loop van november in gebruik genomen worden. Het heeft een prachtige nieuwe pui gekregen, zodat het een mooie lichte ruimte is geworden voor exposities, workshops, lezingen en bijeenkomsten. De buitenwanden zijn geïsoleerd en op de vloer is (met het oog op een duurzame toekomst) een linoleumvloer met vloerverwarming aangelegd. De historische details, zoals de stalen geleiders van de stal-schuifdeuren, laten we als het even kan zitten. De vereniging legt ook licht aan en een ophangsysteem voor schilderijen, belangrijk voor exposities. 

Grote zaal

Ook de Grote zaal (95 m2) krijgt een nieuwe glazen pui op de plek waar nu het rolluik zit. De paal in het midden van de zaal is al verwijderd. Op de vloer komt linoleum met vloerverwarming. Mogelijk wordt ook het plafond geïsoleerd om geluidsoverlast te beperken. Tevens maken we een constructie voor het ophangen van de theaterverlichting en dergelijke. Voor de nieuwe ramen komen gordijnen, zodat de ruimte verduisterd kan worden. Met hulp van sponsors kan de vereniging investeren in een licht- en geluidsinstallatie, stoelen en een flexibel podium. 

De aangrenzende ‘zieke paardenstal’, verbouwt de vereniging om tot kleed- en opslagruimte. 

Foyer

In het hart van de CultuurHoek bouwen de vrijwilligers en kunstenaars aan een gezellige ruimte waar straks geluncht, gedronken en gegeten kan worden. Het is ook een geschikte ruimte voor workhops, lezingen etc. 

Onder de authentieke stalraampjes komt een bescheiden keuken voor het zetten van koffie, een afwasmachine etc. De wanden worden afgewerkt en er komt een aparte hal voor de garderobe. De huidige buitenmuur is vervangen door een glazen pui: de hoofdingang. 

Als het af is, komt hier een leestafel en diverse zitjes. 

Toiletten

Aangrenzend aan de foyer realiseren we bovenop de huidige vier toiletten een toilet voor minder validen. Ook op zolder maken de vrijwilligers en kunstenaars twee toiletten en een spoelgelegenheid (voor kwasten e.d.)