Zalen

Herfst/winter 2019: verbouwing grote zaal CultuurHoek

De verbouwing van de zalen is in volle gang. De vrijwilligers en kunstenaars voeren dit vrijwel geheel zelfstandig uit, onder leiding van de kluscoördinatoren. De klus moet eind 2019 geklaard zijn zodat alle zalen vanaf januari in gebruik genomen kunnen worden. 

Kleine zaal

De kleine zaal (ca 55 m2) in november 2018 in gebruik genomen. Het heeft een prachtige nieuwe pui gekregen, zodat het een mooie lichte ruimte is geworden voor exposities, workshops, lezingen en bijeenkomsten. De buitenwanden zijn geïsoleerd en op de vloer is (met het oog op een duurzame toekomst) een linoleumvloer met vloerverwarming aangelegd.  

Grote zaal

Ook de Grote zaal (95 m2) heeft een nieuwe glazen pui gekregen op de plek waar het rolluik zat. De paal in het midden van de zaal is al verwijderd. Op de vloer komt linoleum met vloerverwarming.  Tevens maken we een constructie voor het ophangen van de theaterverlichting en dergelijke. Voor de nieuwe ramen komen gordijnen, zodat de ruimte verduisterd kan worden. Met hulp van sponsors kan de vereniging investeren in een licht- en geluidsinstallatie, stoelen en een flexibel podium. De ruimte is vanaf januari 2019 beschikbaar. 

De aangrenzende ‘zieke paardenstal’, verbouwt de vereniging om tot kleed- en opslagruimte. 

Foyer

In het hart van de CultuurHoek hebben de vrijwilligers en kunstenaars een gezellige ruimte gemaakt waar geluncht, gedronken en gegeten kan worden. Het is ook een geschikte ruimte voor workhops, lezingen etc. 

Bij de authentieke stalraampjes is een bescheiden keuken gemaakt voor het zetten van koffie, een afwasmachine etc. De wanden worden afgewerkt en er komt een aparte hal voor de garderobe. De huidige buitenmuur is vervangen door een glazen pui: de hoofdingang. 

De foyer is praktisch af en wordt al regelmatig gebruikt. 

Toiletten

Aangrenzend aan de foyer realiseren we bovenop de huidige vier toiletten een toilet voor minder validen. Ook op zolder hebben de vrijwilligers en kunstenaars twee toiletten en een spoelgelegenheid (voor kwasten e.d.) gemaakt.