Profi op de bouwplaats: Sytze de Groot

We kunnen niet zonder ze: de professionals die ons met raad en daad bijstaan. Neem bijvoorbeeld meubelmaker Sytze de Groot. Hij verving ramen en deuren, verzorgde elektrawerk en monteerde bamboe treden op de trap. Waarom? “Omdat jullie niet commercieel zijn en ook niet door de overheid worden gesteund.” 

Iets blijvends neerzetten
Sytze vindt de CultuurHoek een mooi initiatief, vooral omdat hier belangeloos wordt gewerkt aan een cultureel centrum voor Driebergen en omgeving. “De kunstenaars en vrijwilligers streven ernaar om iets blijvends neer te zetten. De hele verbouwing is bovendien goed georganiseerd, waardoor het prettig werken is.”

Samen met anderen iets doen
De CultuurHoek is niet het enige vrijwilligersproject waarbij Sytze betrokken is. “Als zzp’er werk ik altijd alleen. Het is leuk om dan af en toe samen met anderen iets te doen. Ik kies altijd voor projecten die dicht bij me liggen. Trefwoorden: cultureel, kunstzinnig, ecologisch, idealistisch. Naast mijn werk maak ik improvisatietheater en doe ik aan theatersport. Je snapt dat ik heel veel belangstelling heb voor de theaterzaal die in de CultuurHoek komt.”

En ook: kunst en grafkisten
Sytze de Groot maakt sinds 1986 houten meubels. Hij heeft inmiddels  honderden tafels, kasten en stoelen vervaardigd. De laatste jaren richt hij zich ook op vrije vormgeving en beeldende kunst. Daarnaast kun je bij hem terecht voor eenvoudige, handgemaakte, ecologische grafkisten die gevoerd zijn met natuurlijke stoffen. Meer weten? Kijk op celesgrafkisten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *