Doelstellingen

Dat wat al jaren gewenst is, wordt nu werkelijkheid: Driebergen krijgt een cultuurcentrum! In hartje Driebergen verbouwt een groep enthousiaste vrijwilligers, kunstenaars en ambachtslieden het gemeentelijke monument ‘de Wagenschuur’ om tot een bruisende plek. Medio april 2018 zijn de ateliers gereed gekomen, het gehele gebouw inclusief multifunctionele ruimtes moet eind 2019 gereed zijn.

Doel van de CultuurHoek is het realiseren en in stand houden van een cultuurcentrum met een ontmoetingsfunctie door:

  • Het verhuren en exploiteren van drie royale betaalbare multifunctionele ruimtes  voor uitvoeringen, exposities, het repeteren en oefenen en het geven van workshops.
  • Het verhuren van 18 permanente ateliers aan (beeldende) kunstenaars, creatieve ambachtslieden- en andere professionals op creatief gebied. Door de diversiteit inspireren de kunstenaars en ambachtslieden elkaar en kunnen van elkaars expertise gebruik maken.

Uitvoeringen, oefenen en workshops
De Vereniging en de Stichting realiseren een intieme theaterzaal, een ruime foyer en workshop- en expositieruimtes en ateliers voor kunstenaars, creatieve ambachtslieden- en professionals. Deze ruimtes bieden plek voor het organiseren van tal van culturele evenementen, uitvoeringen, lezingen, exposities en workshops maar ook repeteren, oefenen.

Laagdrempelig en inspirerend
Door de combinatie van vaste ateliers, multifunctionele publieksruimtes met foyer, kleinschaligheid en schappelijke prijzen is de CultuurHoek een laagdrempelige, moderne en gezellige ontmoetingsplek voor kunst, cultuur en ambacht. Een plek die inspireert, waar kruisbestuivingen tussen verschillende disciplines ontstaan, waar mensen elkaar ontmoeten.

Van beeldende kunst tot muziek, van poëzie tot film
Doelgroepen zijn culturele organisaties in Driebergen en omstreken op het snijvlak van amateur en professional, zoals koren, dansverenigingen, muziekdocenten, theatergezelschappen, filmclubs, maar ook de individuele kunstbeoefenaar is van harte welkom. En natuurlijk een divers publiek dat kan luisteren naar een verhalenverteller, kijkt naar de opvoering van een toneelstuk, mee danst op een zelfgeschreven rap, nieuwe exposities zal bekijken, zelf meedoet aan workshops, of les krijgt van een ervaren koordocent.

Met elkaar en voor elkaar
De CultuurHoek wordt gerund door een mix van kunstenaars, ambachtslieden en vrijwilligers. In de bouwperiode zijn dit zo’n 60 mensen die zich in deze beginfase met name inzetten bij het klussen. Als het centrum gereed is, zullen vrijwilligers helpen bij de organisatie, zoals koffie schenken, de techniek bedienen, kaartjes verkopen etc. Iedereen zet zich vrijwillig in om dit cultuurcentrum tot een succes te maken. ‘We doen het met elkaar en voor elkaar’.