Dagmar van Beurden

Atelier 2.10

 

DAGMAR VAN BEURDEN mooivandaag.nl

Creativiteit laat zich niet onderdrukken. Dagmar van Beurden, die bestuurskunde studeerde en vervolgens 15 jaar in Den Haag werkte als beleidsmedewerker en interim-manager voor de Rijksoverheid, heeft nu haar eigen atelier. Naar wens maakt zij de favoriete kleding van elke vrouw opnieuw na.

“Mijn eerste broek maakte ik toen ik tien was, samen met mijn moeder. Kleding maken, hoort gewoon bij mij. We naaiden samen ook regelmatig carnavalskleding en toneelkostuums”, vertelt ze. “Maar op een goed moment, toen ik ging studeren, nam het hoofd het over en had ik minder tijd om mijn creatieve kant de vrije loop te laten.”

“Toen ik zes jaar geleden voor het eerst zelf moeder werd, begon het weer borrelen. Ik vervaardigde soms al mooie dingen in hout en maakte af en toe een muurschildering. Tijdens een open dag op de Rotterdamse Snijschool ben ik een proefles patroontekenen gaan volgen. Dat wakkerde mijn leergierigheid aan, waardoor ik mij ingeschreven heb voor de opleiding tot coupeuse.”

“Het werd mij steeds duidelijker dat ik niet alleen uit hobby, maar ook beroepsmatig met kleding maken bezig wilde zijn. Uiteindelijk kwam ik op het idee om favoriete kledingstukken die niet meer passen, versleten of niet meer te koop zijn opnieuw te maken voor klanten. Iedereen die ik over mijn plannen sprak, reageerde meteen heel enthousiast. Van blouse en colbert tot zakelijke jurk of feestjapon, alles is mogelijk.”