19 maart: startbijeenkomst werkgroepen culturele activiteiten

Na anderhalf jaar verbouwen, komt de CultuurHoek aan de Engweg in Driebergen een nieuwe fase. Tijd om inspirerende, culturele activiteiten te organiseren! Zoals exposities, muziekuitvoeringen, lezingen, of een filmavond. Daarvoor is alle hulp welkom. 19 Maart om 20.00 is er een bijeenkomst voor geïnteresseerden. 

De CultuurHoek is nog niet helemaal af, maar wel al in bedrijf. Daarom roept bestuurslid Dagmar van Beurden, iedereen met een hart voor kunst en cultuur op om mee te helpen. Daarnaast benadrukt ze dat de vereniging open staat voor samenwerking en afstemming met andere culturele organisaties. ‘We willen vooral aanvullen en kijken wat er samen mogelijk is.’

Martijn en Pim van de band After the Sun, tijdens Gluren op de Heuvelrug op de CultuurHoek. 

Geen kennis nodig, wel enthousiasme
Dagmar: “We hopen dat veel inwoners van Driebergen en omgeving zich aangetrokken voelen tot dit culturele project en zin krijgen om leuke culturele activiteiten te organiseren. We zoeken mensen met inhoudelijke kennis van zaken zoals programmamakers, maar ook koffieschenkers, organisatoren, kaartjesknippers, communicatoren, kortom: iedereen die iets wil doen. Want hoe leuk is het om op een zondagmiddag de CultuurHoek binnen te stappen om naar een optreden van dorps- en streekgenoten te luisteren. Je ontmoet er buren en vrienden, je drinkt er wat bij en geniet van de easy & lazy CultuurHoek-sfeer.”

Oprichten werkgroepen
Niets staat vast, vrijwel alles kan. Zelf met je band of muziekensemble optreden. Gedichten voordragen. Of organiseer een serie dansavonden. Het kan allemaal. Dagmar: “Er zijn al een paar enthousiastelingen bezig met het oprichten van een filosofiegroep en een open podium. Een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is. Om het makkelijk te maken, hebben we alvast wat onderwerpen bedacht waar je op aan kan sluiten: verhalen vertellen, film, kleinkunst, fotografie, een creatief ICT Lab, beeldende kunst, filosofie en een open podium.

Bijeenkomst 19 maart
Op 19 maart om 20.00 organiseren we een bijeenkomst waar iedereen die zin heeft om mee te helpen van harte welkom is om vrijblijvend mee te denken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@cultuurhoek.nl