Ateliers

In fase 1 van het project heeft de vereniging 18 ateliers voor kunstenaars en ambachtslieden geraliseerd. De ateliers zijn in mei 2018 opgeleverd.

Juni-september 2017: slopen en schoonmaken

In juni 2017 is de vereniging begonnen met het opruimen en schoonmaken. Dat alleen al was een enorme klus, want de zolder werd bevolkt door een forse groep duiven. Alles lag onder een flinke laag duivenpoep. Vervolgens zijn de vrijwilligers en kunstenaars begonnen met het slopen van wanden en plafonds.  Bruikbare materialen zijn eruit gehaald om te kunnen recyclen, de rest is afgevoerd. Toen het pand schoon en opgeruimd was, is de vereniging begonnen met het indelen van de ateliers. Dit lukte wonderwel: iedereen was tevreden met zijn/haar plek!

September 2017-mei 2018: ateliers bouwen

Nu alles schoon was, kon het bouwen beginnen! Als eerste werden de gaten in het dak gedicht, rotte plekken hersteld en de vloer op de grote zolder gelegd. Vervolgens  is de groep (die steeds groter werd) begonnen met het bouwen van de wanden en plafonds. Het dak zelf is niet te isoleren (te groot en te duur), maar de individuele ateliers wél. Door middel van metal studs en hout kon de constructie licht en sterk worden. Handige vrijwilligers hielpen met elektra. 

Iedereen werkte met elkaar en voor elkaar aan de casco’s. Veel kunstenaars werkten in de praktijk dus vooral aan het atelier van anderen, iets wat veel saamhorigheid opleverde. Het afmaken van binnen (vloer, schilderen, lampen) was aan de individuele kunstenaar.